Wie zoet is krijgt lekkers ...

  • Geplaatst op
  • 0
Wie zoet is krijgt lekkers ...

Midden november, de tijd van Sinterklaas, chocolade, marsepein en speculaas!

Ontdek en shop heerlijk typische Sinterklaaslekkernijen in de virtuele winkelschappen van Njomly. Alles wordt lekker praktisch bij jou thuis geleverd, wanneer het jou past.

Midden november, de tijd van Sinterklaas, chocolade, marsepein en speculaas!
Melk, wit of puur, onze chocolade Sinterklazen en Pieten komen recht uit het atelier van maître-chocolatier Jitsk Heyninck. Met veel liefde voor het product en voor het vak creëert Jitsk ook pralines en desserts voor sterrenrestaurants zoals Centpourcent, dEssensi en Zilte.
Ontdek en shop heerlijk typische Sinterklaaslekkernijen in de virtuele winkelschappen van Njomly. Alles wordt lekker praktisch bij jou thuis geleverd, wanneer het jou past.
Ontdek ons zalig zoete Sinterklaasassortiment
Sinterklaaschocolade
De zalige creaties van Jitsk Heyninck werden al omschreven als 'circus voor de mond'. Met zijn chocolade wil hij voor kwaliteit en eenvoud staan. Geen onnodige praal, maar wel liefde voor het product. 100% smaak en vooral eerlijke producten. De beste, meest verfijnde, pure smaken zijn altijd het doel.
Life is like a box of chocolates
You never know what you're gonna get. Gelukkig weet je bij Jitsk wel wat je gaat krijgen: handgemaakte pralines van chocolade in het eigen atelier bereid en gevuld met de meest verfijnde, pure smaken van natuurlijke ingrediënten. Het proeven zelf blijft natuurlijk wel een verrassende smaakbeleving.
Zalig zoet
De orangettes van Jitsk Heyninck zijn populair tot in Japan. Citrusvruchten zijn in november en december op hun best; niet voor niets zijn favoriete tijd van het jaar. Topkwalitieit sinaasappels worden kort met suiker gekonfijt om zo hun fruitigheid optimaal te bewaren. Daarna worden ze gedipt in pure chocolade.
Koken met chocolade
Chocolade voegt niet alleen een verbazingwekkende diepte en complexiteit aan een gerecht toe; de cacaoboter zorgt ook nog eens voor een prachtige glans. Smelt eens wat pure chocolade in de rijke sauzen die perfect passen bij lamsvleeshazenrug of hertenkalffilet.
Proef ons hemelse assortiment chocolade van Jitsk
Speculaas van Sinterklaas
Niet de Goedheiligman, maar Sofie Welkenhuysen van Proef! bakt voor Njomly de Sinterklaaspeculaas. Versgebakken, ambachtelijke speculaas volgens haar grootmoeders recept. Speculaas met of zonder amandelen met een krokante beet; heerlijk om in de koffie te soppen!
Zoete zonde
Proef! speculaas wordt met de hand gemaakt. Na een nachtje rusten gaat elke bol deeg door Sofies handen: kneden, mengen met de amandelen, rollen, snijden en afbakken. Het geheim van speculaas zit niet alleen in het lange rusten van het deeg, maar ook in de karamelisatie in de oven.
Shop ons assortiment knapperige speculaas van Proef!
Appeltjes van Oranje
Mandarijnen en hun zoetere zusjes de clementines zijn echte wintervruchten en worden vaak geassocieerd met Sinterklaas. In november en december zijn ze volop in het seizoen en smaken ze dus op hun lekkerst. Deze populaire oranje vitaminebommetjes zijn een goede bron van vezels, vitamine A en C.
Mandarijnentijd
Lekker als tussendoortje, maar à vif gesneden partjes van mandarijnen zijn ook heerlijk in najaarssalades met stukjes 
schimmelkaas, geroosterde walnoten en cranberries. Of in salades met gerookte kipfilet of kreeft. Ze zijn ook lekker als sap verwerkt in sauzen voor bij kip of kalkoen.
Shop onze smakelijke clementines en mandarijnen
Zoet weetje
Nog zo'n Sinterklaas klassieker is marsepein; mierzoet snoepgoed dat in de Middeleeuwen via Venetië in onze contreien belandde. De Italianen vernoemden het 'brood' van amandelen, suiker en water of 'Marci panis' naar San Marco, de Heilige Marcus, de patroonheilige van de stad.
Proef onze heerlijke marsepein uit het atelier van Jitsk

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.