De Jager nv VIS

De Jager nv is een groothandel in vis, schaal- en schelpdieren. Het is een familiebedrijf dat sinds 1934 bestaat. Alle verse vis komt bij De Jager in zijn geheel (‘bruto’ zoals ze dat dan noemen) binnen. Dit is dé garantie om de meest verse vis te kunnen aanbieden. Alle vissen worden ter plekke gefileerd en geportioneerd door ervaren vakmensen, dat is uniek in België. Het assortiment verse en diepgevroren vis is zeer uitgebreid, maar wel steeds van de beste kwaliteit. De Jager is een gekende leverancier van vis bij tal van toprestaurants, maar dankzij deze unieke samenwerking met Njomly, is het voortaan ook mogelijk om als particulier bij De Jager te bestellen.

 

Een vissersboot vaart klassiek een week uit. De eerste vangsten worden op ijs bewaard. De vis die de laatste nacht gevangen wordt, is uiteraard de meest verse vis. Het is enkel die vis, met het ‘E-kwaliteitslabel’, die bij De Jager wordt aangekocht. Bovendien staat het label ook garant voor duurzame visvangst en volgt deze visleverancier de seizoenen. Is jouw favoriete stuk vis niet beschikbaar wegens het paaiseizoen? De Jager denkt met je mee en voorziet een waardig alternatief!

 

Naast het uitgebreide assortiment verse Noordzeevis, vind je bij De Jager ook exclusieve diepgevroren producten, zoals king crab en langoustines. Deze schaaldieren worden ingevroren onder stikstof, wat zorgt voor een hele snelle bevriezing. Zo verkrijg je zo weinig mogelijk glaçage, dit is een laagje water, op de producten. Hierdoor gaan ze bij bereiding niet verwateren.

Het assortiment wordt zo veel mogelijk dicht bij huis aangekocht. In Denemarken vind je de beste kwaliteit kabeljauw, leng, vlaswijting, mooie meid,... Die wordt ’s morgens besteld en komt tien uur later via rechtstreeks transport toe in Antwerpen. Via onze eigen Belgische kust wordt de beste tong, tarbot, griet en zeeduivel aangeleverd. Alle vissen worden steeds heel ingevoerd en vakkundig versneden op maat.  Op deze manier zijn ze in staat om absolute topkwaliteit te leveren op het bord.

 

De Jager nv VIS

Alec De Weerdt

“Eén van onze populairste producten zijn coquilles, oftewel sint-jacobsvruchten. Ze komen ofwel uit Dieppe in Frankrijk, waarbij de schelpen met een net gesleept worden, of uit de Schotse wateren, waar ze met de hand gedoken worden. Die laatste zijn absoluut onze favoriete soort. De schelpen worden effectief opgedoken door Schotse duikers, die elk hun eigen gebied hebben. De schelpen zijn heel proper en worden getransporteerd in een watertank, waardoor ze nog levend bij ons toekomen. Verser vind je niet. Deze coquilles geven dan ook heel wat weerstand om ze open te steken, net omdat ze zo vers zijn. Maar dat doen we bij De Jager ook met plezier voor jou.

Coquilles zijn in het seizoen van eind september tot ongeveer midden maart. Soms zijn er geen beschikbaar, door de weersomstandigheden, zoals storm in Schotland. Dan zijn de Franse coquilles zeker een goed alternatief. Die zijn vuiler, omdat ze met netten gesleept worden, maar de nootjes zijn wel heel mooi wit. Buiten het seizoen bieden we ook ‘clearwater’ coquilles aan, die worden ingevroren onder stikstof, er komt geen water aan te pas. Dus ook een puur natuurproduct. Maar bij De Jager zijn we er sowieso voorstander van om de seizoenen te volgen.”

Bekijk ons assortiment vis & schaaldieren

← Keer terug naar de backoffice    Vergeet je niet in te schrijven op onze nieuwsbrief . Verbergen