NIVO-finess

“Luxeproducten zijn pas echt een luxe, als ze van topkwaliteit zijn.”, dat is het credo van NIVO-finess, een bedrijfje uit de Antwerpse Kempen dat zich sinds 1994 specialiseert in ganzenlever en truffels. Hans Van Den Auwelant is zaakvoerder en dé referentie bij de Belgische horeca voor de beste ganzenlever uit eigen kweekprogramma en voor truffels uit Frankrijk en Italië. Voortaan kan je ook rekenen op zijn expertise om deze topproducten zelf in huis te halen.

 

De ganzenlever van NIVO-finess staat op de kaart bij topzaken als Hof van Cleve en ’t Zilte. Niet enkel omwille van de topkwaliteit – tijdens het bakken verliest de ganzenlever zo goed als geen vet, waardoor de smaak in het product blijft – maar ook vanwege van het ethische aspect. De hoogste ethische normen worden gehanteerd bij het kweken van de ganzen. Ze brengen het grootste deel van hun leven in de buitenlucht door en krijgen natuurlijke voeding zoals volle maïs. Ze worden tijdens de ‘gavage’ slechts matig en met veel respect en tijd voor het dier bijgevoederd. Dit wordt steeds gedaan bij kleinere boeren, en niet in grote productiefaciliteiten. Enkel deze correcte en respectvolle kweekmethode kan resulteren in een absoluut topproduct. En dat proef je! In de ganzenlever vind je quasi geen vetstukjes, hij is niet korrelig en houdt mooi zijn vorm tijdens het bakken, een must voor elke chef!

 

Naast ganzenlever, is NIVO-finess ook gespecialiseerd in de ver- koop van truffels. Dat is historisch zo gegroeid, omdat de twee producten vroeger samen uit Frankrijk aangevoerd worden. Tegenwoordig komen de truffels voornamelijk uit Italië. Dankzij de goede communicatie met de Italiaanse truffelboeren, komt er twee maal per week een nieuwe lading truffels binnen, gegarandeerd vers en van topkwaliteit. De truffels kunnen besteld worden per 10 gram. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden, zijn er verschillende soorten truffels beschikbaar, zoals de herfsttruffel, de zwarte wintertruffel en de witte Albatruffel.


Bekijk ons assortiment ganzenlever

 

Bekijk onze andere specialiteiten