Royal Belgian Caviar

Kaviaar moet uit Rusland of Iran komen? Think again! De lekkerste en beste kaviaar vind je tegenwoordig in België, dat zal menig topchef van bij ons beamen! Sinds 2002 is Royal Belgian Caviar uit Turnhout dé referentie, zelfs ver buiten onze landsgrenzen, voor kaviaar van topkwaliteit. Het volledige kweekproces van de steuren, van de bevruchting van de eitjes tot de uiteindelijke oogst van de kaviaar, wordt nauwgezet opgevolgd. Zo is Royal Belgian Caviar een volledig duurzaam alternatief voor kaviaar van wilde steuren uit de Kaspische Zee, waarvan de vangst trouwens officieel verboden is. En dankzij de unieke samenwerking met Njomly, kan je ‘het zwarte goud’ nu ook bij je thuis laten leveren!

 

Royal Belgian Caviar is de enige Belgische producent van kaviaar. Het bedrijf specialiseerde zich voorheen in veevoeder. Wereldwijd was de vraag groot naar hun speciaal ontwikkelde voeding voor steuren. Met die kennis in huis, besloten ze ook zelf over te gaan tot het kweken van steuren voor kaviaar. Na een intensieve voorbereiding van tien jaar en uitgebreid onderzoek, kon Royal Belgian Caviar zijn eerste kaviaar voorstellen in 2002. Sinds de succesvolle lancering, is de productie significant uitgebreid, met net geen 4 ton kaviaar in 2017.

 

Dankzij de voorkennis en het ontwikkelen van de perfecte kweekomstandigheden voor de steuren, levert Royal Belgian Caviar 5 verschillende soorten kaviaar van topkwaliteit. Elke stap in het productie-proces wordt heel precies opgevolgd. Zo wordt de waterkwaliteit voortdurend gecontroleerd. Met echografieën wordt elke steur gekeurd op de kwaliteit van de eitjes. Enkel als de eitjes aan de hoogste normen voor grootte, stevigheid en smaak voldoen, wordt de kaviaar geoogst.

 

In de speciaal ontworpen productieruimte, wordt de kaviaar met de grootste zorgen gecontroleerd, gezeefd, gespoeld en lichtjes gezouten door een echte kaviaarmeester. ‘Malossol’, zoals dat dan heet. Nadien is de kaviaar klaar voor consumptie. En met succes, want bij tal van Belgische topchefs, waaronder Peter Goossens en Gert De Mangeleer, is Royal Belgian Caviar een vaste waarde op het menu. Maar ook ver buiten de landsgrenzen, vooral in Azië, wordt Royal Belgian Caviar goed gesmaakt!

Bekijk ons assortiment vis & schaaldieren