Net als bij het uitwerken van een nieuw gerecht, ontwikkelde Tim Boury elke spirit binnen Boury Bottled met een focus op één enkel hoofdingrediënt. Dit product vormt de basis van het recept en bepaalt in hoofdzaak de smaak, de geur, de garnituren… De hoofdingrediënten werden stuk voor stuk gekozen op basis van kwaliteit, kostbaarheid en duurzaamheid. Deze visie is de essentie van Tim’s denken, zowel in de keuken als in het glas, en is ondertussen geëvolueerd tot zijn signature: frisse zuren, afgewisseld met kruidige en fruitige tonen. In die logica ontleent elk hoofdingrediënt haar naam aan haar eigen spirit. 

 

Yuzu gin is gebaseerd op de Japanse citrusvrucht, Sanguine gin stelt bloedsinaas centraal terwijl de Lavas gin het kruidige karakter van wilde selder benadrukt.
Met Yuzucello wordt verder gewerkt op de traditie van limoncello. Het toevoegen van een destillaat op basis van yuzu brengt verfijning en finesse in het glas.
Yakumi, Japans voor ‘kruiden’, is een buitenbeentje. Een kruidenlikeur pur sang, met hoofdtonen van venkel en vanille. Puur, on the rocks of in een verrassende cocktail.
Rondo '16 is een vermouth met als basis de Rondo druif geoogst in Dranouter (Heuvelland), de geboortestreek van Tim en Ben Boury. 

 

Bekijk ons assortiment Boury Bottled