Vinifera Fine Wines

Benieuwd waar de sterrenchefs hun topwijnen halen? Ze zijn kind aan huis bij Renaud en Nathalie Thirion van Vinifera Fine Wines in Tongeren. Het koppel leerde elkaar kennen in het voormalige tweesterrenrestaurant Clos St Denis. Renaud was er sommelier, Nathalie maître en dochter van de zaakvoerder. 14 jaar geleden startten ze hun eigen wijnhandel, met een focus op de beste prijs-kwaliteitsverhouding in wijnen. Ze werken voornamelijk samen met gastronomische restaurants en staan tal van sommeliers bij in het kiezen van aangepaste wijnen bij menu’s en het samenstellen van de wijnkaart.

 

Naast de grote wijndomeinen met inter-
nationale uitstraling, gaan Renaud en Nathalie ook altijd op zoek naar minder bekende en exclusieve wijnen van kleinere domeinen, die toch uitblinken in smaak en kwaliteit. Nieuwe ontdekkingen uit voornamelijk Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook exclusiviteiten uit minder geken-
de wijnlanden zoals Libanon, Oostenrijk en Duitsland. Het persoonlijk contact met de wijnboer is dan ook heel belangrijk, steevast gepassioneerde wijnproducenten. Soms gaan er hele lange onderhandelingen aan vooraf, om een bepaalde wijn te kunnen aanbieden.

 

Voor Renaud Thirion, die zijn sommelier opleiding volgde aan de universiteit van Bordeaux, is het evenwicht in de wijn heel belangrijk. Zo moeten alle smaakcomponenten perfect in balans zijn: niet te veel houtlagering, geen te hoge alcoholpercentages en niet te geconcentreerd. Wijnen die perfect bij een topgerecht passen en niet gaan overheersen. Er zitten dan ook heel wat bio- en biodynamische wijnen in het assortiment van Vinifera. Op zoek naar de perfecte food-wijn pairing? Renaud en Nathalie stellen je telkens drie wijnen in verschillende prijsklasses voor.

 

Bij Vinifera vind je niet enkel de klassieke grote wijnhuizen, maar ook nieuwe, exclusieve ontdekkingen bij kleinere wijnboeren, die hoog scoren op prijs-kwaliteitsverhouding. Wijnen die altijd mooi in balans zijn, ideaal voor foodpairings. Dé referentie voor topchefs en sommeliers, maar ook voor wie houdt van exclusieve klassewijnen thuis.


Bekijk ons assortiment dranken